Dalgas Alle 28, 7400 Herning

Liebhavervilla på lukket stikvej med bl.a. gildesal, stor stue og "slyngelstue" i kælderen.

Et lille stykke historie i Herning er nu kommet til salg... Med en meget central og bynær placering på Dalgas Alle findes denne smukke og helt unikke liebhavervilla. Villaen ligger på en lukket stikvej, hvor man lige for enden af vejen finder indgangen til de skønne grønne arealer i Vestre anlæg. Alle midtbyens faciliteter er samtidig i gåafstand og altid inden for rækkevidde. Villaen er oprindeligt opført i 1937 og har gennem årene gennemgået istandssættelser og tilbygninger, men altid med den oprindelig stil og de mange smukke og originale detaljer for øje. Der er aldrig gået på kompromis med kvaliteten i denne villa og det betyder, at man i dag har en helt unik bolig, hvor kvalitet, gedigne materialer og smuk arkitektur går hånd i hånd. Rammerne er ideelle for alle og de mange kvm gør det muligt at samle familien, have plads til en pladskrævende hobby eller blot nyde, at man her befinder sig i en villa, hvor man har lys og luft omkring sig. Det er ikke kun indendøre villaen byder på skønne rum, smukke detaljer og livskvalitet i særdeleshed. Grunden på 1.320 kvm og haven er en lille historie helt for sig, hvor man også her har haft detaljen for øje i alt hvad man anlagt. På nordsiden af huset er der etableret den fineste sti, som på en skøn sommerdag er omgivet af de smukke stauder i alle regnbuens farver. Stien ender ved orangeriet og den dejligste lukkede terrasse, hvor et bålsted er med til at skabe stemning en lun sommeraften. På den sydlige side af husets facade er hele to store terrasse etableret og her er der plads til alle. Foran villaen er der etableret en dobbelt carport og forenden en garage, som i dag bruges som værksted. Villaen opvarmes med fjernvarme.

INDRETNING:
Hall med flot travetingulv, svungen trappe til 1. sal skønt lysindfald fra det store vindue ved trappen og det lille runde vindue i den flotte fordør. Dejlig stor opholdsstue med bl.a flot stuk og rosetter, hvor der i 60'erne er lavet en fantastisk tilbygning med et stort glasparti direkte mod syd, teaktræs-listelofter og skydedør ud til terrassen. Fra den oprindelige stuen er der indgang til en lidt mindre stue med en smuk kanap og udgang til terrasse, som man evt. kan indrette til et værelse eller et kontor alt efter behov. Spisekøkken med travetingulv og indgang til et viktualierum. LIge ved siden er køkkenet er spisestuen med det flotte trægulv placeret. Fra spisestuen er der adgang til det der i dag er gildesal. Oprindeligt er der lavet en swimmingpool, men den er i dag overdækket med et trædæk og bruges som depot. Anvendelsesmulighederne her er mange og kan nemt tilpasses efter en kommende ejers ønsker og behov.

1. SAL:
På 1. salen i denne villa finder man 2 rigtig gode værelser samt et stort soveværelse med indgang til walk-in closet og udgang til den skønneste lille altan. Udover walk-in closet er der også en skabsvæg med to skabe med dobbeltdøre i selve soveværelset. Badeværelse med bruseniche samt badekar, hvorfra man kan ligge og nyde udsigten efter en dejlig dag. Også på badeværelset findes en af de oprindelige detaljer, hvor det runde vindue i gavlen er blevet bevaret. Derudover er der et godt håndvaskearrangement med to vaske.

KÆLDER:
Kælderen i denne villa er ikke bare en kælder. Her finder man nogle helt fantastiske rum, der indbyder til hygge i gode venners selskab. Her finder man et rigtig godt disponibelt rum med en skydeskabsarrangement. Et godt viktualierum, et stort bryggers og et badeværelse med bruseniche.Og sidst med absolut ikke mindst - så er det også i kælderen, man finder "slyngelstuen". Et fantastisk rum, hvor der i dag er et billiardbord og en bar - så bliver det vist ikke meget bedre.

En fantastisk liebhavervilla med skønne rum både inde og ude, unikke og meget velbevarede detaljer, en central beliggenhed og en historie, der taler helt for sig selv.