Kølkærvej 41, Hammerum, 7400 Herning

Velholdt villa med nyere udbygninger og på en stor grund.

Beliggenhed:
Ejendommen er beliggende centralt mellem Herning og Ikast lidt syd for landsbyen Hauge på en lille bakke med god udsigt til marker, skov og horisonten. Her kan man fra huset nyde de flotte solopgange og solnedgange. Der er kort afstand til et veludbygget motorvejsnet.
Den store grund på 3.071 m2 er let at vedligeholde. Den har en stor parklignende plæne, frugtbuske, frugttræer, et nyt drivhus og et dejligt legeområde. Derudover så holder skolebussen til den nye Lindbjerg skole i Hammerum og til gymnasierne i Herning og Ikast lige ved døren.
Borgerforeningen i Hauge har opbygget et godt fællesskab med mange aktiviteter. De foregår i Hauge-hytten og på det store fællesområde med legefaciliteter, hockeybane samt håndbold- og fodboldbaner og i private gildesale. Der er stier og gode vandreruter i området.

Et lavenergihus i klasse A:
Her er der gennem mange år tænkt på energioptimering. Huset opvarmes med en vand til vand varmepumpe. Under den store græsplæne er der nedgravet ca.600 meter slanger til jordvarme. På taget er der både et stort solcelle-anlæg og en solfanger.
Temperaturen på vandtilførslen til varmepumpen optimeres af en termostat, som kan skifte mellem solfangeren og jordslangerne. Varmepumpens drift styres af et ur, som kan sikre, at en 1.000 liters varmtvandsbeholder opvarmes til ca. 50 grader i dagtimer, når solcellerne på taget producerer gratis el, og at varmepumpen stopper om natten, hvor huset opvarmes fra varmtvandsbeholderen. Det er også muligt at anvende det tilkoblede fastbrændselsfyr, så f.eks. affaldstræ kan omsættes til varme.

Udbygninger:
I 1980 blev de gamle udbygninger væltet og erstattet af en ca.139 m2 stor godt isoleret tilbygning til det oprindelige stuehus. Heraf er de ca. 63 m2 tillagt beboelsen. De øvrige ca. 76 m2 har mange anvendelsesmuligheder, f.eks. festsal, garage, værksted eller lignende.
Noget af tilbygningens store loftrum er senere indrettet til beboelse. Ejendommen har nu kun ét ældre udhus på ca. 40 m2 til havetraktor. trailer mv

Stuehuset:
I forbindelse med tilbygningen i 1980 blev det oprindelige stuehus fra 1943 både renoveret og yderligere isoleret.
Fra gårdspladsen ankommer man til den store centrale entre, hvorfra man har adgang til følgende 6 andre lokaler: Bryggerset, to værelser, et badeværelse, stuen og køkkenet samt en lem og trappe til kælderen - den oprindelige madkælder.
Fra bryggerset er der adgang til haven, til den store garage/festsal og til det store loftrum. De to værelser er blevet anvendt til henholdsvis hobbyrum med billiard-bord og kontor. Badeværelset med gulvvarme blev total renoveret i 2017 med ekstra isolering, nyt gulv og nyt inventar. Det store køkken-alrum med gulvvarme og stjernehimmel blev total renoveret i 2003 med ekstra isolering, nyt loft, nyt gulv og nyt Tvis køkken med bl.a. granit bordplader. Fra køkkenet er der adgang til udestuen og gennem en stor 3-fløjet fransk dør til stuen, som har adgang til 1. sal og til udestuen. Den dejlige udestue mod syd med 3 lags glas forlænger sommeren, bidrager til opvarmning af huset og øger oplevelsen af haven og landskabet. Herfra er der udgang til en stor sydvendt terrasse.

1. sal:
Her er der yderligere 4 værelser, et toilet, adgang til det store loftrum og en ekstra stue med loft til kip og med to hemse. Denne stue vil kunne ændres til et ekstra værelse. Tre af værelserne har mange indbyggede skabe, hvoraf det store soveværelse desuden har udgang til en overdækket altan over en del af udestuen.

Hele ejendommen:
De gamle vinduer og indgangsdøre blev i 2010 udskiftet med nye i træ-alu. I 2012 blev taget renset og malet, tagrenderne udskiftet til zinktagrender og 42 solcelle-paneler opsat. I 2013 blev varmepumpen udskiftet, jordslanger øget til 600 m. og haven nyanlagt. I 2015 blev det store kastanjetræ i gården fjernet for at skåne huset og lette renholdelsen af gårdspladsen. I 2017 blev der opsat et nyt drivhus. I 2020 blev det gamle udhus istandsat og alle husene malet udvendig.
Alt i alt har vi her en meget velholdt ejendom, som ejeren løbende har renoveret og forbedret med hovedvægten lagt på høj kvalitet og på lav energiforbrug.